webspul.nl

Online visie op de wereld

Waarom adidas zo’n bijzonder vooruitstrevend merk is

Op mijn blog geef ik altijd graag mijn persoonlijke visie op de online wereld. Tegenwoordig word je online overspoeld met webshops, filmpjes en allerlei kledingmerken waar je voorheen nog nooit van gehoord had. Als je een nieuw bedrijf wil beginnen, dan is het nu de tijd om dat te doen. Toch zijn er een paar klassiekers in de modewereld die zichzelf steeds weer opnieuw uitvinden op bij de tijd te blijven. Neem bijvoorbeeld adidas. Dit merk bestaat al jarenlang en is tevens nog steeds erg geliefd. Daarom probeer ik vandaag jou uit te leggen waarom adidas zo’n bijzonder vooruitstrevend merk is.

Innoverende en inspirerende oprichter

Het succes van adidas is niet iets dat zomaar is ontstaat. Toen het schoenenlabel werd opgericht, had adidas gelijk een goede start. De oprichter, Adi Dassler, was namelijk erg innoverend en vooruitstrevend. In 1942 registreerde hij zijn bedrijf en startte Dassler zijn missie. Het was zijn doel om de beste schoenen voor atleten te maken. De eerste schoenen gedragen door sporters bevestigden dat zijn missie geslaagd was: op de Olympische Spelen behaalden deze atleten gouden medailles. Door mond-op-mondreclame ging het succes van adidas zeer snel. Binnen zeven jaar was het kleine bedrijf al uitgegroeid tot een merk met maar liefst 47 werknemers.

Steeds met de tijd mee gaan

Het kleine bedrijf van meneer Dassler produceerde in het begin enkel en alleen sportschoenen met noppen. Een aantal jaren later gingen de ontwerpers weer eens om de tafel zitten. De atleten waren inmiddels veranderd en daardoor ook hun wensen. Het was tijd voor adidas om zich weer opnieuw uit te vinden. Hoe hebben ze dat gedaan? De designers moesten schoenen ontwerpen die de sporters nog beter konden maken. Er werd gekeken naar atleten en de wensen van de sporters werden in kaart gebracht. Dat leidde tot een nieuwe lijn innovatieve sportschoenen. Deze adidas schoenen uit 1968 à 1970 lijken het meest op de schoenen die wij vandaag de dag kennen.

Herkenbaar adidas en toch nieuw

Hierboven heb ik al wat argumenten gegeven waarom adidas zo’n vooruitstrevend merk is. Toch heb mijn belangrijkste argument nog niet eens gegeven. Persoonlijk vind ik dit merk zo vooruitstrevend, omdat je de producten ervan altijd herkend terwijl ze toch weer nieuw zijn. Adidas heeft het voor elkaar gekregen om iets te ontwerpen dat karakteristiek is voor hun producten. Tegelijkertijd is dat element niet storend bij nieuwe, hippe artikelen. Hierdoor kun je met recht dit klassieke merk omdopen tot een zeer vooruitstrevend kledingmerk.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 webspul.nl

Thema door Anders Norén