webspul.nl

Online visie op de wereld

Een stevige schutting bouwen? Het lukt je met deze tips

Heb je een nieuw huis gekocht en wil je een nieuwe schutting in de tuin gaan plaatsen? Of is je huidige schutting aan vervanging toe en wil je hier zelf mee aan de slag? Dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt om ervoor te zorgen dat je schutting zo lang mogelijk mooi blijft en dat  je schutting stevig blijft staan, ook als het hard waait. Maar hoe pak je dit het beste aan? Je leest het in dit blog. 

Een stevige schutting begint met de juiste basis

Voordat je kunt beginnen met het bouwen van je schutting, is het belangrijk dat je de basis op orde hebt. Dit betekent dat je er voor moet zorgen dat de grond waar de schutting gebouwd wordt waterpas moet zijn. Vervolgens kun je de fundering gaan bouwen en gaten in de grond boren voor de schuttingpalen.

Overleg met de buren 

Een ander belangrijk aandachtspunt waar je aan moet denken voordat je de schutting gaat bouwen, is het overleggen met de buren. Het is namelijk belangrijk dat je de schutting plaatst op de kadastrale grens van je tuin en dat je met de buren overlegt over de precieze plaatsing van de schutting. Wellicht hebben ze liever dat je de schutting een paar centimeter verder op je erf grond plaatst. Houd hier voor het bouwen rekening mee. Zo voorkom je ruzie en problemen tijdens of na het plaatsen van je schutting. 

Lang plezier hebben van je schutting? Kies voor het juiste materiaal

Ga je zelf een schutting bouwen? Dan is de materiaalkeuze cruciaal. Door te kiezen voor het juiste materiaal voor je schutting, heb je zo lang mogelijk plezier van je schutting. Bepaalde houtsoorten zijn goed bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden, waardoor vocht en schimmel geen kans krijgen. Zo voorkom je houtrot in je schutting en verleng je de levensduur van de schutting. Kies daarom voor hardhouten palen als basis voor de schutting. Ook hardhouten planken voor de schermen zijn erg goed geschikt. Hardhout is namelijk erg stevig en kan dus wel tegen een (wind)stootje. Ook heeft hardhout een lange levensduur en is het onderhoudsvriendelijk. 

 

Het werken met rabathout voor het scherm van de schutting is eventueel ook een goede optie waarmee je het bouwen van de schutting een stuk simpeler maakt. Het rabathout kun je namelijk gemakkelijk aan elkaar bevestigen door het kliksysteem waarmee de planken in elkaar passen. Ook is rabathout voorzien van bepaalde groeven die helpen vocht goed af te voeren. Zo krijgt schimmel geen kans.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webspul.nl

Thema door Anders Norén