webspul.nl

Online visie op de wereld

Hoe veilig ben jij op het internet?

Soms is het verstandig om jezelf eens af te vragen of je echt wel veilig bent. In het dagelijks leven is dit belangrijk, maar dit geldt net zo goed in de online wereld. We stappen nu veelal over naar online, zowel met aankopen als betalingen. Hierom is het belangrijk dat je dit geheel veilig kunt doen, zonder dat er eventuele cybercriminelen of fraudeurs bij je gegevens kunnen komen.

Misschien dat je wel eens een vreemd e mail hebt gehad, dat je een bepaald bedrag in bitcoin over moet maken of anders gebeurt er iets met je gegevens. Deze mensen komen meestal erg dreigend over, waardoor sommige mensen zich verplicht voelen om dit daadwerkelijk over te maken. Maar waar komen deze mails nu vandaan?

Het openbaar stellen van je persoonlijke, online adres

Wanneer jij een website bezoekt, dient deze verbinding te maken met een zogeheten provider. Deze internetprovider staat vervolgens in contact met jouw IP-adres, beter bekend als jouw persoonlijke online adres. Iedere website die je bezoekt, krijgt dus jouw persoonsgegevens in zijn handen. Vele partijen doen hier niets mee, maar laat je nu net op een verkeerde site terecht komen. Cybercriminelen zullen aandachtig jouw IP-adres bekijken, waarna ze vervolgens kunnen indringen op je persoonlijke gegevens. Dit kan in eerste instantie zijn van welk netwerk jouw pc afkomstig is, maar kan uiteindelijk leiden tot je woonplaats etcetera!

Een VPN verbinding zorgt voor een extra beveiliging

Nu zijn er wel antivirusprogramma’s en dergelijke die je kunnen ondersteunen, maar dat is nog niet genoeg. Een VPN verbinding daarentegen zorgt ervoor dat bedrijven en instanties niet zomaar jouw IP-adres in kunnen zien. Cybercriminelen zullen dus ook niet door kunnen dringen tot dit adres en krijgen een blokkade door de VPN. Je hebt dus meer zekerheid en kunt veiliger surfen op het internet. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal veilig bent, omdat er altijd iets kan gebeuren. Je bent in ieder geval een stuk veiliger!

De ervaring van anderen

Vele mensen gingen je al voor. Een VPN is erg van belang wanneer je vele websites bezoekt die bijvoorbeeld niet gecertificeerd zijn. Nu denk je misschien aan bepaalde vreemde websites, maar het kan ook een bedrijf die kleding verkoopt zijn. Wanneer zij geen goede beveiliging hebben, kunnen fraudeurs ook hun slag slaan door binnen te dringen bij het betalingsproces. In een VPN review is bijvoorbeeld te lezen wat de ervaring is van anderen en hoe zij nu kunnen surfen op het internet. Kies voor veiligheid en laat jezelf niet oplichten! 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webspul.nl

Thema door Anders Norén