webspul.nl

Online visie op de wereld

Houtgestookte zwembadverwarming: milieuvriendelijk en handig

Een zwembad kan op allerlei manieren verwarmd worden. De techniek staat voor niets, tegenwoordig. Het is dan misschien ook wel een beetje vreemd om te denken aan houtgestookte zwembadverwarming. Dat klinkt namelijk ouderwets. Toch is het een heel logische keuze om meer dan één reden. Hieronder lees je de waarom houtgestookte zwembadverwarming door steeds meer mensen gekozen wordt.

Houtgestookte zwembadverwarming: veelzijdig

Als zwemmer weet je wel dat de watertemperatuur belangrijk is. Een paar graden warmer of kouder kan al veel schelen in je prestaties. Het is daarom belangrijk dat je al op tijd begint met het warm maken van je zwemwater. Dat kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld via je CV ketel doen, maar dat zal je een flinke duit extra kosten in je energierekening. Een houtgestookte zwembadverwarming is dan veel handiger. Natuurlijk is het niet zo dat je bij een houtgestookte zwembadverwarming een vuurtje legt onder of naast je zwembad. Daarvoor gebruik je apparaten die eruit zien als een ketel of kachel. Ze zijn veelzijdig toepasbaar en briukbaar voor vrijwel elk zwembad en ja, ook voor je hottub.

Warmer en warmst

Het is handig om je houtgestookte zwembadverwarming niet al het werk te laten doen. Laat je zwembad bijvoorbeeld ook heel simpel opwarmen door de zon. Nu onze zomers steeds heter worden is dit een mooie aanvulling op je houtgestookte zwembadverwarming. Natuurlijk is het afhankelijk van het soort zwembad hoe warm je je water wil hebben. Voor een normaal zwembad denk je meestal aan een temperatuur rond de 25 graden terwijl voor een hottub juist 38 graden gewenst is. Dit uiteraard bepaalt onder andere hoe lang het duurt voor je zwembad op temperatuur is. Een andere factor is hoe groot je zwembad is en hoeveel liter hij bevat.

Milieuvriendelijk

Het hoeft natuurlijk geen betoog dat een houtgestookte zwembadverwarming milieuvriendelijker is dan als je je CV ketel aan de slag laat gaan. En uiteindelijk is het ook veel goedkoper. Natuurlijk moet je eerst wel investeren, maar het zal je snel vooral geld gaan opleveren als je eerder met je CV ketel het zwembad verwarmde.

Je hebt aardig wat keuze in houtgestookte zwembadverwarming. Laat je dus goed informeren en belangrijker nog: zorg dat hij goed geïnstalleerd wordt. Daarna plons jij onbezorgd een hele zomer lang in jouw  verwarmde zwembad om heerlijk te ontspannen. Geniet ervan!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webspul.nl

Thema door Anders Norén