webspul.nl

Online visie op de wereld

Je tv beugel ophangen; een eenvoudig en makkelijk klusje

Je hebt een tv beugel gekocht waar je televisie perfect op past. Maar nu moet je nog de beugel aan de muur hangen. Om het voor jou wat makkelijker te maken beschrijven we in een aantal stappen hoe je op een eenvoudige manier de tv beugel aan je muur hangt. Als je deze stappen volgt heb je je tv in no time aan de muur hangen.

Controleer de inhoud van de doos

Controleer altijd goed de inhoud van de doos. Zit alles er in, of ontbreekt er nog wat? Leg alles netjes op een rijtje op de vloer op de tafel zodat je in één oogopslag ziet welk onderdeel je steeds moet pakken. Dit scheelt enorm veel zoekwerk tijdens het ophangen van de tv beugel aan je muur. Het kan zijn dat de schroeven voor in de muur niet bijgeleverd zijn omdat elke muur weer anders is. Wellicht moet je eerst even naar de bouwmarkt om de juiste schroeven aan te schaffen.

Pak al het andere gereedschap

Om de tv beugel op te hangen heb je gereedschap nodig. Verzamel van tevoren het gereedschap wat je nodig denkt te hebben en leg het klaar. Denk aan:

  • Schroevendraaier
  • Boormachine
  • Stofzuiger
  • Potlood
  • Rolmaat
  • Waterpas
  • Hamer

Bevestig het frame aan de tv

Leg je televisiescherm met het scherm naar beneden de tafel of de vloer. Leg altijd eerst een zachte doek of kleed neer waar je de tv op kunt leggen. Dit om krassen op je scherm te voorkomen. Bevestig het frame aan de tv en zorg ervoor dat het frame na montage niet boven, onder of naast de tv uitsteekt.

Aftekenen van de gaten

De ideale hoogte om een televisie op te hangen op ooghoogte. Je ooghoogte is op gelijke hoogte als de bovenste 30% van het scherm. Teken de schroefgaten voor op de muur. Let er bij het aftekenen wel op dat de tv hoger uitvalt dan de tv beugel en dat je televisie na het ophangen dus net hoger of lager kan hangen dan je in gedachten had. Let hierop bij het aftekenen.

TV beugel Ophangen

Boor de gaten in de muur op de plek die je hebt afgetekend. Sla met een hamer de plug in de muur. Nu kun je de tv beugel aan de muur bevestigen. Zorgt ervoor dat de tv beugel goed waterpas hangt.

Het bevestigen van de tv beugel is over het algemeen een eenvoudig en makkelijk klusje. Je kunt al snel genieten van een prachtige film op je tv die nu netjes aan de muur hangt.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 webspul.nl

Thema door Anders Norén