webspul.nl

Online visie op de wereld

Opkomende voedseltrends

In de hele wereld zijn er sprake van trends. Welke kleuren zijn komend jaar in de mode? Of welke soorten kleding blijven populair? Maar niet alleen de mode-industrie is gevoelig voor trends. In elke industrie zijn er trends te onderscheiden, zo ook in de voedselindustrie. In deze blog bespreek ik een aantal opkomende en stagnerende voedseltrends, zoals lelijke groenten en courgetti.

Lelijke groenten en fruit

Lelijke groenten en fruit zijn stukken groenten en fruit die er minder aantrekkelijk uitzien dan hoe wij gewend zijn dat voedsel er uitziet. Doordat deze stukken groenten en fruit afwijkingen hebben, worden ze minder snel verkocht en blijven de supermarkten en leveranciers achter met deze producten. Echter bevatten deze stukken groenten en fruit exact dezelfde voedingswaardes. Er is dus eigenlijk niks mis met deze producten. Daarom zijn diverse supermarkten deze producten gaan promoten in de hoop voedselverspilling tegen te gaan. Anders zouden deze producten immers weggegooid worden en dat is zonde!

De avocado

Avocado wordt ook wel een superfood genoemd door velen. Het gebruik van de avocado is de afgelopen tijd enorm gestegen. Zo gebruiken veel mensen avocado als smeersels op brood in plaats van boter of margarine. Daarnaast bevat avocado veel magnesium. Helaas is de overgrote interesse in deze groenten niet al te positief. De boeren kunnen het bijna niet meer bijbenen. Dus eet jij avocado’s puur voor de voedingswaarden? Overweeg dan een alternatief. Zo kun je vragen aan de huisarts of bijvoorbeeld voedingssupplementen met magnesium een idee zijn voor jou. Je gaat natuurlijk niet ineens supplementen slikken! Dit doe je altijd in overleg met de huisarts.

Courgette-spaghetti

Courgetti is een mix van het woord ‘courgette’ en het woord ‘spaghetti’. Er worden slierten courgette-spaghetti gemaakt. Deze zijn altijd iets dikker dan spaghettislierten. Bovendien bevatten deze slierten maar een fractie van het aantal calorieën dat in gewone spaghetti zit. Hierdoor is courgetti een populaire vervanging van spaghetti geworden voor mensen die letten op hun calorie- en koolhydraa inname.

Groenten verwerkt in andere producten

Het begon allemaal met de broccolipizza. Pizza is uiteraard een enorm populair gerecht. Echter bevat dit gerecht vrij veel calorieën en koolhydraten door het deeg en de kaas. Dit aantal calorieën hebben mensen proberen te verlagen door de bodem onder andere te maken van bloemkool in plaats van bloem. Supermarkten gingen al snel de losse bloemkoolbodems verkopen en introduceerden ook pizza’s met bodems van onder andere spinazie en bieten. 

Dit sloeg al snel aan waardoor bedrijven zijn gaan experimenteren in wat voor producten ze nog meer groenten kunnen verwerken om dit vervolgens als een gezondere keuze aan te kunnen bieden. Een van die producten zijn pitabroodjes waar bijvoorbeeld bieten, spinazie of wortelen in verwerkt zijn. Je merkt het niet en toch krijg je ongemerkt groenten binnen.  Ook een goede oplossing voor kinderen die hun groenten niet eten dus! Daarnaast is er nu ook broodbeleg geïntroduceerd met daarin groenten verwerkt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2019 webspul.nl

Thema door Anders Norén