webspul.nl

Online visie op de wereld

Waarom epoxy vloercoating veel gebruikt wordt

Epoxy vloercoating wordt bijna overal toegepast. Je kunt dan denken aan garages, winkelvloeren, showrooms, bijkeukens in fabriekshallen. Maar deze speciale vloercoating kan ook heel makkelijk gebruikt worden in woonkamers. Een goede epoxy vloercoating is een watergedragen twee componenten systeem zonder enige oplosmiddelen. Je kunt het makkelijk zelf aanbrengen in twee lagen met een simpel verfroller. 

 

Wat is het verschil tussen een epoxy vloercoating en een epoxy gietvloer?

Het grootste verschil tussen een epoxy vloercoating en een epoxy gietvloer zit hem in de laagdikte. De laagdikte zorgt ervoor dat de vloercoating een stuk voordeliger is dan gietvloer, maar ook dat het makkelijker aan te brengen is. Is de ondergrond volledig egaal of behandel je ruimtes waar je slijtvaste coating wilt aanbrengen dan kun je het beste kiezen voor vloercoating. De vloercoating zorgt alleen voor een dunne epoxylaag, terwijl gietvloer door zijn laagdikte kleine oneffenheden uit de ondergrond haalt. Dit zorgt ervoor dat een epoxy gietvloer het meest strakke resultaat heeft zonder enige deukjes en putjes. Daarnaast heeft het een hogere slijtvastheid. 

 

Voor droge en schone ondergronden geen primer nodig

Epoxy vloercoating hecht zich heel goed op de meeste ondergronden. Je hebt met deze vloercoating geen primer nodig voor de meest schone en droge ondergronden. Dit is een verschil met concurrerende producten waar een primer wel nodig is. Werk je met bijvoorbeeld een vochtige kelder of vloeren waar olievlekken op zitten dan is het wel zaak om de ondergrond eerst te behandelen met een primer. 

 

Epoxy vloercoating is makkelijk in onderhoud

Met een epoxy vloercoating krijg je een dampdichte en slijtvaste epoxy vloer die heel goed bestand is tegen allerlei soorten chemicaliën. Zo kun je denken aan benzine, vet, olie en reinigingsmiddelen. Doordat de vloer heel glad is, is het eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Dit is vooral belangrijk in toiletten en keukens. 
 

Wat maakt een epoxy gietvloer zo speciaal?

Je ziet epoxy gietvloeren veel bij woningen, magazijnen, garages, winkels en fabrieken. Het resultaat met een epoxy gietvloer is een dampdichte, slijtvaste en strakke industriële vloer. Deze vloeren zijn ook uitstekend bestendig tegen allerlei chemicaliën. Wil je een klassieke gietvloersysteem aanbrengen dan kan dat aardig lastig zijn. Er zullen snel oneffenheden en vegen op de vloer komen als eindresultaat. Een goede epoxy gietvloer is op waterbasis en heeft geen schadelijke oplosmiddelen. Let voordat je besluit een epoxy gietvloer aan te schaffen op het etiket zodat je veilig aan de slag kunt gaan met de epoxy. Interesse in giethars kopen

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webspul.nl

Thema door Anders Norén